Hjem

Wednesday 15 June 2011

Tannlege- Fakta Om Dårlig Ånde

Tannlege tips- Hvis du lider av kronisk alvorlig dårlig ånde, så er det viktig å finne årsaken til dette. Det er viktig at du finner en effektiv behandling for dette problemet.

Dårlig ånde får du av mange årsaker, inkludert dette:

• Bruk av tobakk. Hvis du røyker bør du slutte med dette. Din dårlige ånde kan skyldes andre årsaker også, men bruk av tobakk får du garantert dårlig ånde. Hvis du er klar for å slutte å røyke, bør du kontakte lege eller tannlege for råd og støtte.

• Hva du spiser, eller ikke spiser. Enkelte matvarer som for eksempel hvitløk vil bidra til dårlig ånde, men bare midlertidig. Når det tas opp i blodet vil lukten komme ut gjennom pusten, men lukten forblir inntil kroppen behandler maten, så det er ingen rask løsning på dette.

• Tørr munn. Hvis du har en ekstremt tørr munn, er det ikke nok spytt til å vaske bort overflødig matrester og bakterier, dette kan gi en ubehagelig lukt hvis de bygger seg opp i tennene dine.
• Infeksjoner. Dårlig ånde som kan komme av andre årsaker, kan tyde på en infeksjon andre steder på kroppen. Hvis du har kronisk dårlig ånde, og tannlegen utelukker eventuelle orale problemer. Da bør du kontakte lege for en vurdering av problemet. Dårlig ånde kan være et tegn på en rekke forhold, inkludert luftveisinfeksjoner, kronisk bihulebetennelse, bronkitt, diabetes eller lever og nyre problemer, så det er viktig og ikke ignorere problemet.

Den beste måten å forbedre dårlig ånde er å følge en grundig oral tannpleierutine. Du bør pusse tennene to ganger daglig og bruke tanntråd for å fjerne matrester og bakterier som kan forårsake dårlig ånde. Munnskyllevann vil bare forbedre dårlig ånde på kort sikt, og hvis du har et kronisk problem kan det hende at tannlegen foreslå medisiner som vil holde bakteriene i sjakk. Det er viktig at du tar en årlig sjekk hos din tannlege får å kontrollere tenner og tannkjøtt.

Din tannlege Eurodent.no

No comments:

Post a Comment