Hjem

Tuesday 28 June 2011

Gastric Bypass- komplikasjoner etter en gastric bypass kirurgi

Det er mer med en gastric bypass operasjon enn bare å gjøre magen din mindre. Under gastric bypass kirurgi, blir en stor del av pasienten sin magen stiftet sammen, slik at den blir som en liten pose.

Når du får en gastric bypass operasjon, vil du ha en ny mage som bare tar omtrent tre spiseskjeer med mat om gangen. Når magesekken er redusert til størrelse med en valnøtt, trenger du å følge et fast kosthold. Dette er viktig, så her bør du følge legen sitt råd nøye. Hvis du ikke følger disse rådene kan det fort gå galt.

Kirurgen fjerner ikke noen del av magen eller andre vev når han utfører en gastric bypass operasjon. Denne operasjonen er den vanligste gastric bypass prosedyren som utføres i dag. I en annen mer komplisert gastric bypass operasjon, blir deler av magesekken fjernet. Dette er en relativt komplisert operasjon. Det er ikke alle som får slike operasjoner hos kirurger, dette er kun for de som er kraftig overvektig og som blir anbefalt dette av sin fastlege.

En undersøkelse blant pasienter som har utført en gastrisk bypass kirurgi, viser at over en femårsperiode vil pasienter mistet 58% av det de har som overvekt.

Når du spiser mat med mye søtningsprodukter eller mye sukker så vil dette føre til "dumping", dette er en reaksjon som kan oppstå etter gastric bypass operasjoner. Dumping syndrom oppstår når tynntarmen fylles for raskt med ufordøyd mat fra magen, dette kan skje etter en gastric bypass operasjon.

Andre vanlige komplikasjoner etter en gastric bypass kirurgi kan du få av enkelte matvarer, vitamin og mineral mangel, gallestein, blødende magesår, brokk og dehydrering. Det viktigste av alt er at etter en gastric bypass operasjon så har du en ny, liten mage å fylle. Du vil fort merke vekttap og at kroppen din fungerer bedre enn tidligere.

No comments:

Post a Comment